Welkom bij Wijndomein Eekhoek!

Wijndomein Eekhoek

Onze Reis achter Wijndomein Eekhoek: Van Siertelers tot Wijnmakers


In het betoverende Laarne ontdekten Caroline De Meyer en Luc Pieters hun passie voor de natuur en haar vruchten. Voorheen succesvolle siertelers van Exotic Plant, namen ze in 2019 een gedurfde stap door 250 wijnstokken in hun tuin te planten als een experimentele proefwijngaard.

Na de verkoop van Exotic Plant in datzelfde jaar groeide hun ambitie verder, en in 2020 werden 3200 stokken geplant op een uitgestrekte hectare grond tegenover hun huis. De keuze voor traditionele rassen zoals Auxerrois, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir en Pinot Blanc en twee Italiaanse druiven Nebbiolo en Barbera , weerspiegelt niet alleen hun expertise, maar ook hun persoonlijke voorkeur voor wijnen met karakter.

Caroline en Luc hebben zich toegewijd aan het verfijnen van hun ambacht. Beiden hebben ze de cursussen wijnbouw gevolgd bij Syntra-West en NAC, waarbij hun ervaring als siertelers een waardevolle aanvulling bleek te zijn. De beslissing om te beginnen met een proefwijngaard bleek een slimme zet, waardoor ze niet alleen de werkdruk konden inschatten, maar ook de noodzakelijke automatisering en gevoeligheid voor schimmels konden ervaren.

Een nieuw hoofdstuk begint in september 2023 met de voltooiing van een nieuwe vinificatieruimte en een kelder voor de houten vaten. Ondertussen kan de sierteler in hen niet weerstaan aan het bouwen van een nieuwe serre, waarin wijnstokken zijn aangeplant – een natuurlijke overgang naar hun nieuwe avontuur.


Contact

Familie Pieters- De Meyer
Driesstraat 2 - 9270 Laarne

+32 (0)475/45.68.43 of +32 (0)476/45.68.43
info@wijndomeineekhoek.be
BTW: BE 0822.107.167

Openingsuren
di,do, vr: wijn afhalen enkel na bestelling van 16-19u
za: wijn afhalen enkel na bestelling van 12-14u
zo, ma: gesloten om wijn af te halen

Contact formulier