Welkom bij Wijndomein Eekhoek!

Wijndomein Eekhoek

Verscholen in de schaduw van Laarne Kasteel, omarmt Wijndomein Eekhoek de serene pracht van natuurlijke landschappen en betoverende panorama's.


Onze naam Wijndomein “Eekhoek is een verwijzing naar de specifieke buurt Eekhoek, kenmerk waar eikenbomen overvloedig aanwezig zijn.
Het gebruik van eiken vaten bij het produceren en opvoeden van wijn is voor ons wijndomein een must. Eiken vaten dragen bij aan de complexiteit en smaakontwikkeling van de wijn. Ze kunnen subtiele aroma's en smaken van vanille, kruiden en toast toevoegen aan de wijn, en tegelijkertijd zorgen voor een zachte en geleidelijke oxidatie.

Ook het gebruik van acaciavaten bij het maken van wijn is uniek en geeft interessante smaakprofielen. Acaciavaten kunnen de natuurlijke fruitigheid van de wijn behouden en deze zelfs versterken. Dit maakt ze geschikt voor wijnen waarbij het behoud van de primaire fruitaroma's een prioriteit is. Het is interessant om te zien hoe deze innovaties bijdragen aan de diversiteit in de wereld van wijn.

Ons verhaal

Onze Reis achter Wijndomein Eekhoek: Van Siertelers tot Wijnmakers

In het betoverende Laarne ontdekten Caroline De Meyer en Luc Pieters hun passie voor de natuur en haar vruchten. Voorheen succesvolle siertelers van Exotic Plant, namen ze in 2019 een gedurfde stap door 250 wijnstokken in hun tuin te planten als een experimentele proefwijngaard.

Na de verkoop van Exotic Plant in datzelfde jaar groeide hun ambitie verder, en in 2020 werden 3200 stokken geplant op een uitgestrekte hectare grond tegenover hun huis. De keuze voor traditionele rassen zoals Auxerrois, Chardonnay, Merlot, Pinot Noir en Pinot Blanc en twee Italiaanse druiven Nebbiolo en Barbera , weerspiegelt niet alleen hun expertise, maar ook hun persoonlijke voorkeur voor wijnen met karakter.

Caroline en Luc hebben zich toegewijd aan het verfijnen van hun ambacht. Beiden hebben ze de cursussen wijnbouw gevolgd bij Syntra-West en NAC, waarbij hun ervaring als siertelers een waardevolle aanvulling bleek te zijn. De beslissing om te beginnen met een proefwijngaard bleek een slimme zet, waardoor ze niet alleen de werkdruk konden inschatten, maar ook de noodzakelijke automatisering en gevoeligheid voor schimmels konden ervaren.

Een nieuw hoofdstuk begint in september 2023 met de voltooiing van een nieuwe vinificatieruimte en een kelder voor de houten vaten. Ondertussen kan de sierteler in hen niet weerstaan aan het bouwen van een nieuwe serre, waarin wijnstokken zijn aangeplant – een natuurlijke overgang naar hun nieuwe avontuur.

Blijf up to date!

Schrijf je hier in om onze nieuwsbrief te ontvangen.

Bestel hier je wijnen

of wil je iemand verrassen met een cadeaubon?

Onze wijnen

Het maken van wijn is voor ons meer dan een ambacht; het is een kunst die we perfectioneren met elke oogst. Van fruitige witte wijnen tot robuuste rode variëteiten, elke fles vertelt een verhaal van vakmanschap en passie. Onze wijnen zijn niet alleen een product; ze zijn een uitnodiging om te proeven, te genieten en te delen.Contact

Familie Pieters- De Meyer
Driesstraat 2 - 9270 Laarne

+32 (0)475/45.68.43 of +32 (0)476/45.68.43
info@wijndomeineekhoek.be
BTW: BE 0822.107.167

Openingsuren
di,do, vr: wijn afhalen enkel na bestelling van 16-19u
za: wijn afhalen enkel na bestelling van 12-14u
zo, ma: gesloten om wijn af te halen

Contact formulier